top of page

3-weekse introductie cursus

Maandag 8 en woensdag 10 januari 2024 start er weer een 3-weekse introductie cursus!

Ontdek welke yogastijl jou helpt te ontspannen, elke week proberen we een andere stijl! (yin, vinyasa en hatha)

Na de kerstvakantie gaat het drukke leven weer door.
Dit hét moment om uit te proberen welke lessen bij je passen.

De cursus kost €35,- en is voor elk niveau, beginner of gevorderd.

Na de yogales kun je nog een uurtje de sauna in voor 5 euro!

Data

Maandag 8, 15, 22 januari 18.30-19.30

Woensdag 10, 17, 24 januari 09.30-10.30
 

@Sauna de Bongerd, Oostwoud

WhatsApp Image 2022-12-13 at 12.50_edited.jpg

YIN YOGA

Yin yoga is een vorm van yoga die in plaats van het soepel maken van de spieren (yang) zich focust op het soepel maken van de gewrichten en het bindweefsel (yin). Door deze soepel te maken wordt het bindweefsel en de gewrichten sterker. Dit zorgt voor een verbeterde houding en kan klachten in de gewrichten verminderen. Door het bindweefsel en pezen op een zachte manier te rekken kan ook daar de energie in het lichaam beter stromen.

Het bindweefsel is, in tegenstelling tot spieren, niet gemaakt voor intensieve of herhalende bewegingen. Om het bindweefsel te rekken houden we een houding langer aan en kunnen de spieren ontspannen. Daarom wordt Yin Yoga ook wel een passieve vorm van yoga genoemd. We verblijven 2 tot 5 minuten in een houding zonder te bewegen. Op die manier kan er bloed en zuurstof naar het gebied stromen dat we rekken.

VINYASA

Vinyasa betekend in het Sanskrit ‘flow’. In Vinyasa volgen verschillende houdingen elkaar in een vloeiende manier op. Hierbij stuurt de ademhaling het ritme van de beweging. Op die manier maken we het lichaam langzaam warm zodat de energie door het lichaam kan gaan stromen. Na actieve bewegingen sluiten we de les af met een liggende ontspanning.

Vinyasa lessen kunnen verschillen in intensiteit. De Vinyasa Flow lessen bij Yoga de Zonnetuin zijn meer gericht op vloeiend bewegen en qua intensiteit medium. Door de vloeiende bewegingen op het tempo van jouw ademhaling laat je de energie door het hele lichaam stromen. Ideaal als je veel zit in het dagelijks leven!

Of boek een online yoga les!

bottom of page