top of page


Welkom bij Sanne's Yoga Lessen

De yogastijlen die we aanbieden zijn Yin en Hatha Yoga. 

Lees hier meer over Yin

Lees hier meer over Hatha

Combineer je yoga les met een bezoek aan de sauna!

Wat zijn de mogelijkheden? Klik hier


Lesrooster

Sauna bezoek


Yoga bij Sauna de Bongerd

Boven de sauna is onze prachtige yoga zaal met een fijne vloerverwarming. Na elke yogales kun je voor €5,- nog een uurtje van de sauna genieten. Zo maak je er echt een verwen moment van! Hiervoor hoef je niet te reserveren.


Tarieven

Losse les   €13,50

3-weekse introductie kaart   €35,00

10 ritten kaart  €120,0

Abbonnement 4+1 lessen per maand   €49,99


Yin Yoga

Yin Yoga


Yin yoga is een vorm van yoga die in plaats van het soepel maken van de spieren (yang) zich focust op het soepel maken van de gewrichten en het bindweefsel (yin). Door deze soepel te maken wordt het bindweefsel en de gewrichten sterker. Dit zorgt voor een verbeterde houding en kan klachten in de gewrichten verminderen. Door het bindweefsel en pezen op een zachte manier te rekken kan ook daar de energie in het lichaam beter stromen.

Het bindweefsel is, in tegenstelling tot spieren, niet gemaakt voor intensieve of herhalende bewegingen. Om het bindweefsel te rekken houden we een houding langer aan en kunnen de spieren ontspannen. Daarom wordt Yin Yoga ook wel een passieve vorm van yoga genoemd. We verblijven 2 tot 5 minuten in een houding zonder te bewegen. Op die manier kan er bloed en zuurstof naar het gebied stromen dat we rekken.

Hatha Yoga


Hatha is een van de oudste yoga stijlen. Ha staat voor de zon, tha staat voor de maan, in deze yoga vorm brengen we onze vurige en rustige kant samen. Doormiddel van balansoefeningen en andere houdingen werken we aan een betere houding in het dagelijks leven. Dit kan ook zorgen voor vermindering van lichamelijke klachten zoals rugklachten of pijn in de schouders. Daarnaast strechen we de spieren actief, waardoor je soepeler zult worden.

 

Langzaam bewegen we met veel aandacht door verschillende houdingen heen, waardoor je meer bewust zult worden van je lichaam en je bewegingen. We eindigen de les altijd met een 'savasana', waar we ontspannend op onze rug komen liggen om het lichaam weer te laten herstellen. 

Na dit ontspanningsmoment, waarbij sommige zelf even in slaap dommelen, voel je je weer verfrist en herboren!


Hatha Yoga

bottom of page